Dora Fischer - DODO | Designban Otthon
Dora Fischer

Dora Fischer

Fischer Dóra

Területileg hol vállalsz projekteket?

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mit érdemes tudni rólad?

Szeretem a modern, letisztult tereket és minőségi, időtálló anyagokat.
Folyamatosan képzem magam, követem az aktuális trendeket és keresem a minőségi megoldásokat. Szerencsés vagyok, mert a munkám a hobbim is.
Főbb profilom a magánlakások és házak, de otthonosan mozgok a hotelek, éttermek és szépségszalonok tervezésében is. Nem csak belső- , hanem homlokzati terveket is készítek.

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

Időtálló design, minőségi anyagokból a megrendelő igényeire szabva.

Mióta foglalkozol tervezéssel?

Mindig is érdekelt a design, divat és az aktuális trendek. Szakmai diplomámat a Metropolitan Egyetemen szereztem meg, ahol volt lehetőségem részt venni több középület tervezésében is. Tanulmányaim után egy belsőépítészeti irodánál mélyítettem tudásomat prémium lakások, hotelek és éttermek tervezésével, mint a Zil Eat Brunch Bistro, Kenese Bay Resort, M3 Outlet Hotel stb. Jelenleg egy építész iroda belsőépítészeként dolgozom, ahol többnyire luxus magán-, iker-, családi- és társasházak tervezésével és kivitelezésével foglalkozunk. Emellett egyéni vállalkozóként megrendelőim részére látványtervezést, belsőépítészeti tervezést és lakberendezést is vállalok.

Évente hány projektet fejezel be?

Több, mint 12 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

Kérdéssorral, beszélgetésekkel, moodboardokkal és modell vázlatokkal felmérem ügyfelem igényeit.
A megbeszéltek szerint több színes vázlatot, úgynevezett vázlattervi bemutatót készítek.
A szükséges módosítások után elkészítem a látványterveket.
A látványtervek alapján komplett kiviteli tervdokumentációt készítek különböző szakágak részére, mely a következőket tartalmazza:
- Bontási és Falazási Terv
- Fal és Padlóburkolati Terv
- Gépészeti Terv
- Elektromos és kapcsolási terv
- Világítás Terv
- Álmennyezeti Terv
- Berendezési Terv
- Egyedi bútor tervek
- Konyha Terv
- Árazott költségvetés a tervezett anyagok, bútorok beszerzési helyeivel
Elkészítem továbbá a szükséges falnézeteket és részt veszek a kivitelezés folyamataiban, a szakágakkal való egyeztetéseken. Természetesen lehetőség van rész feladatok igénylésére, például van akinek csak látványtervre van szüksége a már általa kigondolt tervek családdal való megosztásához, vagy az ingatlan értékesítésnél szükséges pár látványterv és eladási alaprajz a gyorsabb eladáshoz, annak megkönnyítésére. Minden esetben egyedi árajánlat készül.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Jó érzékem van a megálmodott hangulat harmonikus megteremtéséhez. Kiváló szakemberekkel dolgozom együtt és szem előtt tartom a legjobb megoldások megtalálását. Jó a probléma megoldó készségem, így szerencsére gyorsan átszoktuk hidalni az építkezéseken felmerülő esetleges akadályokat.

Keresés